Logo Vast Gebit In 1 Dag

Algemene Tandheelkunde

Naast specialistische ingrepen behandelt Vast Gebit In 1 Dag ook algemene klachten. Onder algemene tandheelkunde verstaan we, naast het bieden van periodieke controles van het gebit, het bleken van tanden, het vullen van gaatjes en het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling. U kunt rekenen op de beste zorg van ervaren tandartsen en op de modernste apparaten uit de tandheelkunde.

De preventieve controle en diagnostiek is een belangrijk onderdeel van de algemene tandheelkunde.
Wij zoeken daarbij naar gaatjes en kijken naar de conditie van het tandvlees.

algemene tandheelkunde

Tanden Bleken

Om verschillende redenen kunnen tanden verkleuren. Bij sommigen is dit hun natuurlijke tandkleur, bij anderen is het gebit aangetast door het gebruik van koffie, thee en tabak. Ook het verouderingsproces draagt bij aan het verkleuren van tanden. Bij deze situaties is het soms wenselijk om de tanden te bleken. Bij Vast Gebit In 1 Dag gebruiken we voor het bleken van tanden speciale bleekmiddelen. De oorzaak van de verkleuring bepaalt welke methode en welke stoffen moeten worden toegepast.
Het is ook mogelijk om thuis zelf uw tanden te bleken. Onze specialisten prepareren een speciale ‘bleeklepel’. Deze op maat gemaakte mal past precies over uw tanden heen, met een tussenruimte waar de bleekgel wordt aangebracht. Tijdens de behandeling kunnen uw tanden gevoelig worden, maar dit is van voorbijgaande aard. Ervaart u toch te veel ongemak, dan kan u dat melden aan één van onze tandartsen van Vast Gebit In 1 Dag.
Na enkele dagen tot weken zullen uw tanden weer stralend wit zijn! 

Vullingen

In geval van een gaatje wordt het tandbederf verwijderd en wordt een vulling aangebracht. Deze is altijd wit en wordt aangepast aan uw eigen tandkleur. Na de behandeling is de vulling snel uitgehard zodat u direct weer kunt eten en drinken. Wel kan de gevulde tand of kies nog een tijdje wat gevoelig zijn, maar dit trekt vanzelf weg.

Een vulling sluit de holte in een kies af waar bacteriën kunnen binnendringen en levert zo een bijdrage aan het voorkomen van tandbederf (gaatjes). Ook wanneer dit tandbederf al is aangeslagen, kunnen de gaatjes worden gevuld.

Een composieten vulling ziet er natuurlijker uit doordat de kleur kan worden aangepast aan de kleur van de omliggende tanden. Als u een vulling nodig hebt vanwege tandbederf of een oude vulling, dan wordt deze als eerst weg geboord. Het tandweefsel wordt ruw gemaakt zodat het composiet beter hecht. Nadat er een laagje lijm op het tandweefsel is gesmeerd, wordt het vulmateriaal aangebracht, welke na het uitharden wordt afgewerkt met een boortje.

Composiet is niet altijd geschikt voor grote vullingen, aangezien composietvullingen op lange termijn minder goed bestand zijn tegen slijtage of barsten. Bovendien kan een composietvulling verkleuren door het gebruik van koffie, thee of tabak. Composietvullingen gaan, bij een goede mondverzorging, gemiddeld drie tot tien jaar mee.

Wortelkanaalbehandeling

Een tand bestaat uit meer dan het gedeelte dat je kan zien, ook wel de kroon genoemd. De wortel van de tand en kies zit verankerd het in kaakbot. In deze wortel zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten in het wortelkanaal. Door tandbederf, een lekkende vulling of tandafbreuk door een val, kan het wortelkanaal ontstoken raken.
Als dit wordt geconstateerd door de tandartsen van Vast Gebit In 1 Dag, wordt er een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd.

Een wortelkanaalbehandeling wordt verspreid over twee afspraken. Bij de eerste afspraak verwijdert de tandarts het ontstoken tandweefsel. Dit gebeurt onder verdoving. Na het reinigen van het wortelkanaal krijgt u een tijdelijke vulling, waarna de ontsteking zal verdwijnen.

Bij uw tweede afspraak wordt de tijdelijke vulling verwijdert en komt er een permanente vulling in de plaats.
U kunt weer naar hart en lust eten en glimlachen!

Meer weten over Algemene tandheelkunde?

Ervaringen

Bekijk hieronder een van onze video testimonials

Video ervaring implantaten
Video afspelen

Voor meer testimonials kunt u de video review pagina bekijken:

PATIËNTEN OVER ONS

Wilt u zich direct inschrijven voor algemene tandheelkunde?

Contact

Groest 71-3,
1211 EA Hilversum