Logo Vast Gebit In 1 Dag

All on 4

Wat is een All on 4 vast gebit op implantaten?

All on 4 (All on four) is een unieke methode dan wel een unieke procedure, waarbij u een volledig vast gebit krijgt op slechts vier tandimplantaten. Dr. Nashat Gara en het professionele team van Vastgebit In 1 Dag zijn gespecialiseerd in de All on 4 behandeling.

Wilt u af van uw vervelende losse kunstgebit of bent u het zat dat de gehemelteplaat van uw prothese in de weg zit? Bij een All on 4 gebit op implantaten heeft u hier helemaal geen last meer van.

De prothese die op de 4 implantaten wordt gezet, heeft geen gehemelteplaat en voelt aan als uw eigen tanden. Wij doen ons best om met het All on 4 gebit een zo natuurlijk mogelijk gebit te creëren. 

Wat zijn de voordelen van deze behandeling (All on 4)?

All on 4 gebit

Ervaringen All on 4

Bekijk hier de ervaringen van onze klanten...

All on 4
Video afspelen

Voor meer video testimonials kunt u de video review pagina bekijken.

Wat is een vast gebit op implantaten?

Heeft u nog nooit gehoord van deze techniek? Dat kan kloppen. Het All on 4 gebit is één van de nieuwste technieken. Deze techniek, waarbij het gebit op slechts 4 implantaten wordt geplaatst, is razend populair.

Wat is er nieuw aan deze techniek? De behandeling vindt plaats in slechts 1 dag. U verlaat dezelfde dag de kliniek met uw nieuwe gebit! U heeft hierna dus een vast gebit die een hoge levenskwaliteit heeft.

all on 4 behandeling

De intake

Bent u benieuwd hoe dit proces verloopt? Wij leggen het u graag uit. U krijgt eerst een consult. Op het consult zullen er digitale scans van uw gebit worden gemaakt. Op basis van de scans beslist de implantoloog waar de 4 implantaten worden geplaatst.

In samenspraak met de patiënt kan de implantoloog ervoor kiezen om gebruik te maken van computergestuurde digitale technieken die geautomatiseerd en nog preciezer waarborgen. Wij werken met het systeem van SimPlant.

Tijdens deze intake brengen wij uw persoonlijke wensen alvast in kaart. Zo kunt u aangeven welke kleur uw tanden moeten worden (extra wit of een natuurlijke kleur). Maar ook de vorm en de positie van het All on 4 gebit komen ter sprake.

Meer weten over het All on 4 vast gebit?

De behandeling

Na de planningsfase komt de behandelingsfase. Indien nodig worden er eerst tanden getrokken (dit wordt alleen gedaan als het om ongezonde tanden gaat die geen functie in de mond meer hebben).

Daarna worden de implantaten direct in de gaten van de extracties geplaatst. Het kan zijn dat het nodig is om de wonden nog wat te verwijden of op te vullen. Het genezingsproces rondom de All on 4 implantaten verloopt even snel als wanneer er geen implantaten zouden zijn geplaatst. 

Vervolgens wordt de tijdelijke brug daarop geplaatst. De brug is tijdelijk, omdat in veel gevallen de vaste brug nog moet worden gemaakt in het laboratorium. De brug kan worden gecementeerd of vastgeschroefd. Het voordeel van schroeven is dat de brug niet kan gaan verschuiven. De tijdelijke brug is gemaakt van acryl. Dit is stevig materiaal, waarmee u dezelfde dag nog kan eten.

All on 4

Genezingsproces implantaten

U moet rekening houden met een genezingsperiode van ongeveer een maand. Hierna worden er opnieuw foto’s gemaakt om te kijken hoe ver en hoe goed de implantaten zijn aangeslagen in uw mond. Indien alles in orde is, wordt de permanente brug op de implantaten geplaatst. Deze wordt gecementeerd of vastgeschroefd. De laatste aanpassingen zullen worden gedaan en dan heeft u uw nieuwe All on 4 gebit op implantaten!

Tijdens de behandeling en na de behandeling heeft u vrijwel geen pijn. Wij maken gebruik van medicijnen en verdovingsmiddelen die u pijn besparen en het genezingsproces versnellen. Na de behandeling kunt u meteen uw dagelijkse bezigheden oppakken.

De behandeling wordt al twaalf jaar over de hele wereld uitgevoerd. Uit de gegevens van tienduizenden patiënten blijkt dat de behandeling slaagt in 97,8% van de gevallen. Dit is een erg hoog percentage. De slagingskans kan nog worden verhoogd door een hiervoor bevoegde arts. In het zeldzame geval dat een implantaat mislukt, is het eenvoudig om dit uit te nemen en een nieuw implantaat in te brengen. Mocht dit nodig zijn, dan wordt het nieuwe implantaat kosteloos geplaatst. Houdt u rekening met een genezingstijd van drie tot vier maanden.

voor wie is deze behandeling bedoeld?

Tijdens het intakegesprek zal er een inventarisatie worden gemaakt van de huidige staat van uw tandvlees en kaakbot. Als Dr. Nashat Gara de huidige staat van uw mond/gebit heeft beoordeeld, dan zullen de vervolgstappen worden besproken. Zo wordt er gekeken of een All on 4 behandeling voor u geschikt is.

All on 4 is een uitstekende keuze voor mensen die veel tanden en/of kiezen missen of veel tanden en/of kiezen hebben moeten laten trekken. In de meeste gevallen kunt u terecht voor een All on 4.

All on 4

De kosten van de behandeling

De kosten van de All on 4 methode kunnen verschillen. Afhankelijk van de staat van uw mond/gebit, wordt er bepaald hoeveel tanden/kiezen er moeten worden getrokken. En of er vier of zes implantaten nodig zijn. Enerzijds bespaart de All on 4 u allerlei uitgaven die nodig zijn bij een traditionele behandeling met implantaten. Anderzijds is de techniek ingewikkelder dan bij gewone implantaten, waardoor dit duurder uitvalt. Zie het als een investering in uw gezondheid. Het is onder andere geschikt voor mensen die kwaliteit belangrijk vinden. Bij ons betaalt u voor een All on 4 vast gebit van porselein (niet acryl) beduidend minder dan elders! Vraag ons om een consult voor een begroting.

Veelgestelde vragen All on 4

All on 4 is een vast gebit op 4 implantaten. Deze behandeling is uniek, omdat het gebit echt wordt vastgezet voor altijd. Het is net alsof u uw eigen tanden weer heeft.

Dus geen gerommel meer met het in- en uitnemen van uw gebit. Dit zorgt ervoor dat u weer zorgeloos kunt eten en lachen. U zult veel gemak ervaren en het gevoel hebben dat u uw eigen natuurlijke gebit weer heeft.

Het is lastig om tarieven te geven binnen de tandzorg. Vooral als het gaat om behandelingen met implantaten is dit erg lastig. Er bestaat niet zoiets als een ‘standaard’ tarief.

Voordat u bij ons bent langs geweest voor het consult, is het niet duidelijk of er nog eigen tanden en/of kiezen zijn, hoe uw gebit en kaakbot ervoor staan én wat voor wensen u heeft met betrekking tot de uiteindelijke oplossingen en resultaten.

Vandaar dat een individuele begroting pas wordt opgesteld na het consult. U kunt hier de algemene tarieven voor de implantaten bekijken:
Tarieven Implantaten 2021

In de meeste gevallen wordt dit niet vergoed door de zorgverzekeraar. Indien u een aanvullende verzekering voor tandheelkundige zorg heeft, is het mogelijk dat uw zorgverzekeraar een vergoeding uitkeert.

De behandeling is vrijwel pijnloos. Bekijk de ervaringen van onze cliënten. Heeft u angst voor de tandarts? Wij werken ook met een roesje. Daarnaast bieden wij speciale begeleiding aan patiënten die extreem veel angst voor de tandarts hebben.

Hoewel de meeste van onze behandelingen door onze patiënten als pijnloos worden ervaren, biedt Vast Gebit In 1 Dag behandelingen onder narcose aan.

Het verschil is dat het kaakbot of de mond er in sommige gevallen dusdanig aan toe is dat er 6 implantaten nodig zijn om het gebit vast te zetten, in plaats van 4 implantaten. Dus in plaats van een gebit op 4 implantaten, krijgt u een gebit op 6 implantaten.

Het verschil tussen een All on 4 gebit en een kunstgebit/klikgebit is dat u bij een All on 4 gebit het gevoel van uw eigen gebit ervaart. Dit komt onder andere doordat een All on 4 gebitsprothese geen gehemelte heeft. Het zit vastgeschroefd op de implantaten.

Bij een kunstgebit zit het gebit los in de mond en bij een klikgebit moet u het gebit steeds uitnemen om het te reinigen. Het All on 4 gebit zit vast en heeft geen gehemelteplaat. Hierdoor ervaart u een aantal voordelen. Zo heeft u meer smaak, is het gemakkelijker om te eten en kunt u uw gebit reinigen zoals u uw eigen gebit altijd heeft gereinigd. Dus geen voedselresten meer onder het gehemelte.

Voor de resultaten van de behandelingen, kunt u de before and afters bekijken. Ook kunt u bekijken wat de patiënten zelf vertellen over de behandeling in deze video reviews.

Suzanne Kox

Ik ben echt heel erg tevreden over de behandeling, over het personeel en de persoonlijke en vriendelijke manier waarop iedereen met mijn angst om is gegaan en ook echt leek te begrijpen dat het voor mij echt heel beangstigend was, en al helemaal met het eindresultaat!
Ik kan serieus echt alles eten wat ik normaal deed! En dat is toch echt een hele dankbare situatie!

5/5

Chris Goossens

Na 3 maanden de definitieve ingreep die slechts 1,5 uur duurde. Iedereen in mijn omgeving staat versteld hoe natuurlijk mijn lach weer is (vele mensen geloven niet eens dat het implants zijn!) maar nog veel beter, alles eten zonder zorgen, veel betere smaak en zo een natuurlijk gevoel dat ik echt vergeet dat dit implants zijn. Iedereen bij NGDent is vriendelijk, professioneel en begaan met de patient en zijn/haar situatie. Een echte aanrader!

5/5

Nel de Boer

Al met al heb ik nu een vaste prothese en mijn gebit is niet van echt te onderscheiden. Wij zijn nu vier en een halve maand verder en ik ben ontzettend blij en zo trots als een pauw met een brede glimlach van oor tot oor! Héél Hartelijk bedankt Dr. Nashat Gara en Uw professionele team

5/5

Direct een consult aanvragen voor een all on 4 behandeling?

Contact

Groest 71-3
1211 EA Hilversum