Logo Vast Gebit In 1 Dag

Vast Gebit op implantaten

De kwaliteit van leven wordt grotendeels bepaald door de toestand van de mond. Door een slechte mondgezondheid kan een persoon bijvoorbeeld niet genoeg voedsel tot zich nemen. Dit heeft slechte gevolgen voor de algehele lichamelijke gezondheid. Ook kunnen mensen zich schamen doordat er een (deel van de) tand mist of omdat het gebit verwaarloost is. Wat de reden ook is, voor deze mensen is een implantaat zeer geschikt. Het is belangrijk dat u verder gezond bent, al betekend het hebben van een gezondheidsprobleem lang niet altijd dat een implantaat niet geplaatst kan worden. Vanwege ouderdom vergroten de kaakbijholtes zich, waardoor het beschikbare bot om te implanteren helaas zal afnemen. Er kan operatief ruimte gemaakt worden met kunstbot of lichaamseigen bot. Een oplossing is Bij Vast Gebit In 1 dag is het mogelijk kortere implantaten in het kaakbot te zetten, waardoor een operatie overbodig zal zijn.

Vast gebit op implantaten

Wat is een implantaat

Een implantaat is een kunstwortel aan een kunsttand dat wordt geïmplanteerd in de plaats van een natuurlijke tand. De kunstwortel heeft de vorm van een schroef die wordt ingebracht in het kaakbot. Het implantaat bestaat uit drie delen: een titanium schroef, een opbouw dat uitsteekt boven het tandvlees, en een porseleinen kroon die wordt vervaardigd in het laboratorium en die over de opbouw wordt geplaatst. Titanium is een duurzaam materiaal en is biocompatibel, wat betekend dat het lichaam het niet afstoot en het stevig in het kaakbot vastgroeit. Dit vastgroeien kan enkele maanden duren, maar het proces is pijnloos en u kan gewoon eten. Mocht u ondanks alle voorzorg toch complicaties ervaren, neem dan contact met ons op en wij zorgen dat uw klachten verholpen worden.

Meer weten over een vast gebit op implantaten?

gebit op implantaten

All On 4 (All On Four) is een unieke methode dan wel een unieke procedure waarbij u een volledig vast gebit krijgt op slechts vier tandimplantaten. DR Nashat Gara en het professionele team van Vastgebit in 1 Dag zijn gespecialiseerd in de All on 4 (All on four) behandeling. Wilt u af van een vervelend los kunstgebit of bent u het zat dat de gehemelteplaat van uw prothese in de weg zit? Bij een All on 4 (all on four) gebit op implantaten heeft u hier helemaal geen last meer van. De prothese die op de 4 implantaten wordt gezet heeft geen gehemelteplaat en voelt aan als uw eigen tanden! Wij doen ons best om met het All on 4 (All on four) gebit een zo natuurlijk mogelijk ogend gebit te creëren. 

In sommige gevallen is het niet mogelijk om alleen met 4 implantaten te werken en zijn er 6 implantaten nodig voor een goed/stevig resultaat. Deze methode noemen we de All on 6 (All on six).

Bij een All on 6 behandeling legt de implantoloog van Vast Gebit In 1 Dag met zes implantaten de basis voor de prothese. Deze implantaten zijn schroeven die in het kaakbot worden vastgeschroefd. Dit klinkt heftig, maar hier voelt u niets van.
Op deze schroeven wordt het op maat gemaakte gebit geplaatst. Na enkele maanden is de implantaat vergroeit met het bot. Al in de tussentijd kunt u gewoon eten en ervaart u geen pijn.

Wilt u zich direct inschrijven voor een vast gebit?

Contact

Groest 71-3,
1211 EA Hilversum