Logo Vast Gebit In 1 Dag

Kronen en bruggen

kronen en bruggen

Wat zijn kronen en bruggen?

Een kroon is het zichtbare deel van de tand. Soms is het nodig om deze te vervangen. U krijgt dan een kunstkroon welke het uiterlijk van een natuurlijke tand benaderd door het gebruik van het imitatiemateriaal porselein. Dankzij dit duurzame materiaal en de kundigheid van de tandartsen van Vast Gebit In 1 Dag, kunt u weer volop glimlachen.

De tandarts adviseert een kroon bijvoorbeeld om:

  • Een grote vulling te vervangen, wanneer er niet voldoende van de tand over is;
  • Een zwakke tand of kies te beschermen tegen breuk;
  • Een gebroken tand te herstellen;
  • Een brug aan te hechten;
  • Een implantaat te bedekken;
  • Een verkleurde of verkeerd gevormde tand te bedekken;
  • Een tand of kies te beschermen waarop een wortelkanaalbehandeling is uitgevoerd.

hoe worden kronen en bruggen gemaakt?

Voordat een kroon of brug kan worden gemaakt, moeten de betreffende tanden of kiezen worden bijgeslepen, zodat de kroon of brug goed past. Na het bijslijpen maakt de tandarts een afdruk, zodat er een precies passende mal voor de kroon of brug gemaakt kan worden. Als er porselein wordt gebruikt, bepaalt de tandarts de juiste kleur, die overeenkomt met de kleur van uw eigen tanden en kiezen. Met behulp van de afdruk produceert een tandtechnisch laboratorium de kroon of brug in het gewenste materiaal.

Er wordt een tijdelijke kroon of brug geplaatst om de voorbereide tanden of kiezen te beschermen totdat de permanente kroon of brug klaar is. Tot slot wordt de permanente kroon of brug met cement aan de tanden of kiezen bevestigd.

hoe lang gaan kronen en bruggen mee?

In principe kunnen kronen en bruggen een leven lang meegaan, maar soms raken ze los of vallen ze uit. De belangrijkste bijdrage die u aan de levensduur van uw kronen en bruggen kunt leveren, is een goede mondhygiëne. Een brug verliest zijn ondersteuning als de aangrenzende tanden of het kaakbot worden aangetast door tandbederf. Houd uw tandvlees en uw tanden en kiezen gezond door twee keer per dag met een fluoride tandpasta te poetsen en dagelijks te flossen.

Ga regelmatig naar de tandarts of mondhygiënist voor controle en tandsteenverwijdering. Kauw niet op hard voedsel, ijs of andere harde voorwerpen om beschadiging van uw kroon of brug te voorkomen.

Ervaringen

Bekijk hieronder een van onze video testimonials

Video ervaring vast gebit in 1 dag
Video afspelen

Voor meer testimonials kunt u de video ervaringen pagina bekijken:

PATIËNTEN OVER ONS

meer informatie over kronen en bruggen door vast gebit in 1 dag?

Contact

Groest 71-3,
1211 EA Hilversum