Logo Vast Gebit In 1 Dag

tanden trekken onder narcose

Uw tanden laten trekken onder narcose?

Tanden trekken onder narcose is een procedure waarbij patiënten onder volledige verdoving worden gebracht voordat tanden of kiezen worden verwijderd. Het wordt vaak gebruikt bij patiënten met extreme angst, grote ingrepen of complexe chirurgie. Voor de procedure wordt een uitgebreide beoordeling gedaan en de patiënt wordt bewaakt door een anesthesist, om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig zal verlopen. Na de ingreep volgen instructies voor postoperatieve zorg.

Wanneer wordt het trekken van tanden onder narcose aanbevolen?

Onder narcose tanden laten trekken betekent dat u diep slaapt tijdens de behandeling. U voelt dan geen pijn en merkt niet wat er gebeurt. Dit kan gebeuren als u erg bang bent voor de tandarts, als er veel tanden getrokken moeten worden, of als de tanden erg moeilijk te trekken zijn. De tandarts gebruikt speciale medicijnen om u in slaap te brengen. Terwijl u slaapt, trekt de tandarts de tanden. Als u wakker wordt, bent u in een speciale ruimte om bij te komen. U kunt zich nog een beetje slaperig voelen. De tandarts zal u vertellen hoe u uw mond moet verzorgen en welke medicijnen u kunt gebruiken om pijn te verminderen.

hoe lang duurt tanden trekken onder narcose?

Hoe lang het duurt om tanden te trekken onder narcose hangt af van verschillende dingen, zoals hoeveel tanden er getrokken moeten worden, hoe ingewikkeld de ingreep is en hoe gezond de patiënt is. Als het om maar één tand gaat en de ingreep niet te moeilijk is, kan het snel gaan, misschien wel binnen een halfuur tot een uur. Maar als er veel tanden getrokken moeten worden of als de ingreep ingewikkeld is, kan het langer duren, zelfs enkele uren. Bij Vast Gebit In 1 Dag wordt de verwachte behandelduur voorafgaand aan de behandeling met u gedeeld, zodat u precies weet waar u aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan.

alle tanden trekken onder narcose

Alle tanden trekken onder narcose betekent dat alle tanden in uw mond worden verwijderd terwijl u onder verdoving bent, zodat u geen pijn voelt. Dit kan nodig zijn als uw tanden erg slecht zijn, bijvoorbeeld door tandbederf of tandvleesproblemen. Het kan ook worden gedaan als uw tanden niet goed in uw mond passen, zoals bij ernstige kaakproblemen. Onder narcose zijn betekent dat u diep slaapt tijdens de ingreep en dat u niets merkt van wat er gebeurt. Na de ingreep wordt u wakker in een herstelruimte en krijgt u instructies voor de nazorg, zoals hoe u uw mond moet verzorgen en welke pijnstillers u kunt gebruiken.

Kosten tanden trekken

De kosten voor tanden trekken onder narcose variëren afhankelijk van factoren zoals het aantal tanden dat getrokken moet worden en de complexiteit en tijdsduur van de behandeling. Het is duurder dan met alleen lokale verdoving vanwege de extra kosten voor anesthesie en de anesthesist. Sommige zorgverzekeringen kunnen een deel van de kosten dekken, vooral bij medische noodzaak. Neem contact met ons op voor een nauwkeurige schatting en controleer uw zorgverzekering voor dekkingsopties.

vergoeding tanden trekken

De vergoeding voor tanden trekken onder narcose varieert per zorgverzekeraar en is afhankelijk van factoren zoals het beleid van de verzekeraar, medische noodzaak en eventuele voorwaarden. Verzekeringspolissen bieden verschillende niveaus van dekking voor tandheelkundige ingrepen, waarbij sommige mogelijk de kosten volledig vergoeden terwijl andere beperktere dekking bieden. Medische noodzaak, zoals bij ernstige tandheelkundige problemen, kan de kans op vergoeding vergroten. Mogelijk zijn ook verwijzingen of voorafgaande goedkeuring vereist. Eigen bijdragen of eigen risico’s kunnen van toepassing zijn en variëren per polis. Het is belangrijk om rechtstreeks contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor specifieke informatie over vergoedingen, inclusief eventuele voorwaarden en kosten. Dit helpt u een weloverwogen beslissing te nemen over tandheelkundige ingrepen onder narcose.

Meer weten over tanden trekken onder narcose?

Ervaringen van onze patiënten

Bekijk hieronder een van onze video testimonials

Video ervaring all on 6
Video afspelen

Voor meer testimonials kunt u de video review pagina bekijken:

PATIËNTEN OVER ONS

Uw tanden laten trekken onder narcose?

Contact

Groest 71-3,
1211 EA Hilversum

Voeg je koptekst hier toe

Veelgestelde vragen

Ja, het is mogelijk om een tand te laten trekken onder narcose. Dit wordt vaak gedaan bij mensen die erg angstig zijn voor tandheelkundige procedures of bij ingewikkelde tandheelkundige ingrepen. Onder algemene narcose wordt de patiënt in een diepe slaap gebracht, waardoor hij niets voelt en zich niet bewust is van de behandeling.

De duur van narcose bij de tandarts kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van de tandheelkundige ingreep, de reactie van de patiënt op de narcosemiddelen en de algemene gezondheidstoestand van de patiënt. Over het algemeen kan een tandheelkundige ingreep onder narcose enkele uren duren, inclusief de tijd die nodig is voor voorbereiding, de ingreep zelf en de tijd voor het ontwaken uit de narcose. Op basis van uw individuele situatie maken wij op voorhand een nauwkeurige inschatting van de tijdsduur, welke wij met u zullen communiceren.

Voorafgaand aan een tandheelkundige ingreep onder narcose moet u meestal nuchter blijven om te voorkomen dat voedsel of vloeistoffen in uw longen terechtkomen. Daarnaast moet u uw tandarts of anesthesist informeren over alle medicijnen die u gebruikt, omdat sommige medicijnen de werking van de narcose kunnen beïnvloeden. Ook wordt geadviseerd om alcoholische dranken en roken te vermijden, omdat ze het herstelproces kunnen vertragen en de effecten van de narcose kunnen beïnvloeden.